ZenSations genomineerd voor Nationale Business Succes Award 2016

ZenSations is genomineerd voor de Nationale Business Succes Award 2016 in de categorie ‘tabaksbranche’. Wij zijn genomineerd omdat we het snelst groeiende bedrijf in onze branche zijn, goede service bieden en klantvriendelijk zijn.

IMG_1492

Wat is de Nationale Business Succes Award?

De Nationale Business Succes Award wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt aan het beste bedrijf van Nederland. Door middel van een selectieprocedure door een onafhankelijke nominatiecommissie worden de beste bedrijven per branche voorgedragen als branchewinnaar. Na de officiële nominatie als branchewinnaar dingt ZenSations nu dus ook mee naar de hoofdprijs. En het is niet zomaar een prijs. De Nationale Business Succes Award is de grootste ondernemersprijs van Nederland, welke gepaard gaat met een geldprijs van 100.000 euro.

ZenSations bij De Succesfactor

De Succesfactor is een televisieprogramma op RTL7. De Succesfactor staat in het teken van businessformules, zakelijke strategieën en tactieken. Als branchewinnaar komen wij in dit programma aan het woord om onze strategie en drijfveren toe te lichten en onze visie op succes te delen.

We zijn zeer vereerd dat we genomineerd zijn en ook erg trots op ons hele team. Hopelijk op naar de overwinning.

Roken is nog dodelijker dan we altijd al dachten!

Dat blijkt uit een grondige studie onder 1 miljoen Amerikanen – rokers en niet-rokers – die 10 jaar lang werden gevolgd door wetenschappers van verschillende Amerikaanse universiteiten en kankerinstituten. Dat meldt de New England Journal of Medicine.

Dat roken longkanker, hartziektes of bijvoorbeeld de ongeneeslijke longziekte COPD veroorzaakt, is geen nieuws, stellen de onderzoekers. Maar die lijst met dodelijke rokersziekten is volgens hen nog veel langer dan gedacht.Zo is nierfalen ook toe te schrijven aan roken, net als een reeks infecties en dodelijke luchtweginfecties die tot nu toe niet met roken in verband werden gebracht. Ook lijkt er een link te zijn tussen borstkanker en roken, al tekenen de onderzoekers daarbij aan dat alcoholgebruik ook de kans op borstkanker vergroot. En rokers drinken vaker dan niet-rokers.

Half miljoen

De onderzoekers zijn tot hun conclusies gekomen door de doodsoorzaken van de rokers met niet-rokers te vergelijken. Aan de hand van de nieuwe inzichten stijgt het aantal aan roken gerelateerde doden alleen al in de VS in één klap met jaarlijks 60.000, naar bijna een half miljoen per jaar. ,,We wisten al lang dat roken dodelijk is, maar we vinden het ook belangrijk te weten hoevéél mensen er nou echt komen te overlijden door roken,” aldus epidemioloog Eric Jacobs.

Bron: AD

Overheid oordeelt: “E-sigaret ongevaarlijk”

Volgens de Raad van State kleven aan het gebruik van een elektronische sigaret geen gevaareigenschappen, toch wordt over de e-sigaret hel en verdoemenis gepredikt. De landelijke brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland spreekt van bewust demoniseren van de e-sigaret: “Hierdoor durven mensen de overstap naar de nagenoeg onschadelijke e-sigaret niet te maken, met als gevolg dat men blijft roken met alle gezondheidschade van dien.”

De Raad van State is van mening dat de elektronische sigaret minder schadelijk is dan de reguliere sigaret . Deze mening wordt gedeeld door ondermeer het KWF, Longfonds en Stivoro. Benadrukt wordt dat de e-sigaret goed gereguleerd dient te worden om de veiligheid te waarborgen en om de verkoop onder de 18 jaar te verbieden. De brancheorganisatie kan zich hier volledig in vinden. “Al sinds onze oprichting staat onze organisatie verkoop van e-sigaretten aan minderjarigen niet toe. Iets dat bij wet helaas nog steeds niet geregeld is. Liquids (de vloeistof voor in een e-sigaret) worden uitsluitend verkocht wanneer zij voorzien zijn van kindveilige sluitingen en juiste etikettering. Helaas is er momenteel een wildgroei aan webshops en aan verkopers op markten, zoals die in Beverwijk, die deze regels aan hun laars lappen. We mogen verwachten dat de overheid via de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit haar verantwoordelijkheid hierin neemt en hier harder tegen optreedt”, aldus de brancheorganisatie.

Volgens recent onderzoek blijkt dat de elektronische sigaret minder verslavend is dan de tabaksigaret. Ook blijkt nicotine lang niet zo verslavend te zijn als dat men ons doet geloven. De Harvard School of Public Health publiceerde in 2012 al dat nicotine replacement therapies (NRTs), zoals nicotinepleisters en -kauwgum, niet effectief lijken te zijn om de roker op lange termijn te laten stoppen. Zelfs niet wanneer dit gecombineerd wordt met een stoppen met roken therapie.

De elektronische sigaret is daarin aanzienlijk succesvoller. Arts Philippe Presles, die onlangs een boek over de e-sigaret als therapie publiceerde, stelt zelfs: “Deze uitvinding zal verantwoordelijk zijn voor het redden van een recordaantal levens in de 21ste eeuw”.

Bron: ANP Pers Support

USB-laders kennen een maximaal vermogen van 5 volt

Iedereen kent het fenomeen wanneer bepaalde electronica doorbrandt. Een veel voorkomende veronderstelling is dat een USB-lader op een willekeurige wandoplader aangesloten kan worden. Helaas is dit niet waar. Het vermogen van een willekeurige wandoplader verschilt per product en kan in sommige gevallen hoger liggen dan het vermogen waarmee een USB-lader van Zensations belast kan worden.

De USB-oplader die meegeleverd wordt in de standaard starterset van Zensations kent een beperking van 5 Volt en is bedoeld voor gebruik via de computer. Om deze USB-lader ook te gebruiken via een wandoplader adviseert Zensations een wandoplader te gebruiken met een maximum vermogen van 5 Volt. De wandoplader van Zensations voldoet aan deze eisen en is verkrijgbaar via onze webshop.