FAQ

Het hoofdbestanddeel van een e-sigaret is propyleen glycol, wat zichtbare waterdamp produceert. Propyleen glycol is het hoofdbestanddeel van e-liquid, de vloeistof in het reservoir. Deze vloeistof wordt verhit en de damp hiervan kan geïnhaleerd worden. Bij een gewone sigaret wordt propyleen glycol in de tabak verwerkt en gebruikt als bevochtigingsmiddel; de stof houdt water vast en houdt zo de tabak vochtig, waardoor uitdroging wordt voorkomen.
Propyleen glycol komt voornamelijk in de damp terecht en zorgt ervoor dat de damp minder scherp en dus beter verdraagbaar is. Hierdoor is de e-sigaret fijner en gemakkelijker te dampen. Er is geen verband aangetoond tussen propyleen glycol en een rookverslaving. Propyleen glycol is niet verslavend.

Waar wordt propyleen glycol nog meer voor gebruikt?

Ook in intraveneuze geneesmiddelen, dermatologische zalven en crèmes, huidverzorgingsmiddelen, vitaminepreparaten en cosmetica wordt propyleen glycol gebruikt. De stof wordt gezien als een hulpstof met een lage toxiciteit. Propyleen glycol, in de volksmond ook wel pg genoemd, is een stof die in de medische wereld en laboratoria beschouwd als GRAS (generally recognized as safe). Deze geur- en kleurloze stof wordt uit aardolie gewonnen. Doordat de stof geurloos is, gaan uw omgeving en kleding niet stinken.
Naast propyleen glycol bevat de e-liquid of e-juice glycerine, smaakstoffen en eventueel nicotine.  Nicotine kan voor de damper die wil overschakelen een belangrijk onderdeel zijn. Nicotine is een verslavende stof maar is wel opwekkend.

Elektronische sigaret zonder nicotine kopen

Bekijk het aanbod in onze webshop en bestel uw elektrische sigaret.

Bekijk de prijzen in onze webshop

In onze webshop vindt u alle prijzen voor de e-sigaret, refills en liquids, met aantrekkelijke smaken als menthol, fruit en tabak in diverse smaken. U kunt alles eenvoudig online bestellen.  Kijk ook eens naar onze  startersets, inclusief refill en extra mondstukjes!

Wilt u meer weten over onze producten of de werkwijze van e-smokers? Neem dan vrijblijvend contact op met ons medewerkers. Zij staan u graag te woord!

Hoe werkt het bijvullen van een elektrische sigaret?

Als het lampje op de batterij knippert, vervangt u deze. Vermindert de damp, dan vervangt u de refill. Bij de Angels starterset kunt u het reservoir zelf bijvullen met e-liquid wanneer deze leeg is. Dit doet u door de bovenste schroef van het filter met mondstuk eraan te verwijderen. Naast het zachte plastic kunt u het naaldje van de fles insteken en het reservoir zo geleidelijk bijvullen. Zodra het reservoir gevuld is, schroeft u het mondstuk met filter er weer aan en kunt u weer dampen

Alleen de oplaadbare e-sigaretten uit de starterset hebben een vervangbare cartridge. Deze is gevuld met vloeistof die door een verdampingselement verwarmd wordt, wanneer u lichtjes aan de e-sigaret zuigt. Vervolgens verdampt de vloeistof en kan deze geïnhaleerd worden. E-sigaretten met een cartridge vulling zijn ideaal voor matige tot intensieve dampers. U kunt het lege reservoir van de Angel starterset zelf bijvullen met e-liquid in plaats van deze te vervangen door een kant-en-klare cartridge.

Wij helpen u graag!

Op al onze verpakkingen vindt u een beknopte gebruiksaanwijzing over het vervangen van de cartridge van een e-sigaret. Lukt het u desondanks niet? Neem dan contact met onze medewerkers op. Zij vertellen u graag meer over de handelingen. Bekijk in onze webshop ons aanbod van cartridges, met en zonder nicotine en in meerdere aantrekkelijke smaken.

U weet dat uw cartridge (bijna) leeg is als er nauwelijks of helemaal geen damp meer geproduceerd wordt. Aan de smaakafgifte merkt u niets, die blijft constant. Een lege cartridge kunt u gewoon met het huisvuil weggooien.

 

Nadat u de lege cartridge weggegooid hebt, kunt u eenvoudig weer een nieuwe cartridge op de batterij schroeven. Deze is kant-en-klaar te koop. De clearomizer of het doorzichtige reservoir van de Angels starterset moet u zelf bijvullen met e-liquid. U ziet eenvoudig dat deze leeg is. Als u dit reservoir niet op tijd bijvult, proeft u een metaalachtige smaak.

Of is de batterij leeg?

Het kan natuurlijk ook zijn dat de batterij van de e-sigaret leeg is. De batterij activeert het verdampingselement, dat ervoor zorgt dat de vloeistof in de cartridge verwarmd wordt wanneer u aan de e-sigaret zuigt. Als dat zo is, zal er ook geen damp meer geproduceerd worden. Als de batterij (bijna) leeg is, gaat het led lampje op de batterij knipperen.

Op al onze verpakkingen ziet u een beknopte beschrijving van de handelingen die nodig zijn om de cartridge te vervangen.

Het reservoir of de clearomizer van de Angels e-sigaret kunt u eenvoudig zelf bijvullen. Dit kan met zogenaamde e-liquid, de vloeistof die in het reservoir zit. Dat is helemaal niet ingewikkeld. U kunt de e-liquid simpelweg in het reservoir druppelen. Ongeveer 20 druppels volstaan. Doe het reservoir niet te vol om lekkage te voorkomen.

 

E-liquid bestellen

E-liquid van Zensations is er in 13 veschillende smaken zoals Menthol , vanilla, american blend , voor andere smaken bezoekt u onze website.

Een volle batterij gaat ongeveer een dag mee of 300-400 haaltjes, een en ander natuurlijk afhankelijk van de gebruiksintensiviteit. Wanneer deze (bijna) leeg is, begint het led lampje op de batterij te knipperen. Met de oplader kunt u de batterij heel eenvoudig weer opladen. Dit duurt ongeveer drie uur. De refill of cartridge kan ook leeg raken. Daarna zult u deze moeten vervangen door een kant-en-klare nieuwe cartridge of deze zelf bij moeten vullen met e-liquid bij de Angels starterset.

 

Op onze website vindt u een duidelijk informatie en op de verpakking van al onze producten vindt u ook een beknopte gebruiksaanwijzing die u door alle stappen loopt.

Bekijk ons aanbod online

In onze webshop vindt u alle benodigde onderdelen voor uw e-sigaret, zoals refills en e-liquids in allerlei smaken en met meerdere nicotinegehaltes. Naast een batterij en refill bevatten deze ook een USB-oplader, extra mondstukjes. Gebruik altijd de bijgeleverde oplader om uw batterij op te laden, nooit een andere oplader, zoals de oplader van uw telefoon.

Voor al uw vragen over onze producten of de werkwijze kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bij de e-sigaret wordt een verschil gemaakt tussen oplaadbare en niet-oplaadbare e-sigaretten. Voor de batterij van de e-sigaret geldt hetzelfde. In een oplaadbare e-sigaret zit een oplaadbare batterij, in een niet-oplaadbare of wegwerp e-sigaret zit een niet-oplaadbare batterij. Onze kwalitatief goede batterijen kunnen gemiddeld 300 keer herladen worden. Bij dagelijks dampen betekent dat een levensduur van minstens driekwart jaar. Een en ander afhankelijk van hoe snel u de batterij aan de oplader legt en het algehele gebruik en de belasting van de batterij.

 

Een batterij in goede staat houdt het gemiddeld een dag of 300-400 haaltjes vol voordat deze herladen moet worden. Als u een dag of langer weggaat, doet u er dan ook verstandig aan een extra batterij of de oplader mee te nemen. U weet dat de batterij leeg is als het led lampje op de batterij gaat knipperen.

Een batterij die zo lang mogelijk meegaat

We hebben een aantal tips om de levensduur van uw batterij te verbeteren. Gebruik altijd de bijbehorende oplader, en niet die van bijvoorbeeld uw telefoon. Laat de batterij verder nooit langer in de oplader zitten dan nodig is.

Het een aantal keren in de media genoemde ontploffingsgevaar is een fabel. De batterijen van Zensations kunnen niet ontploffen. Ga voor de kwalitatief zeer betrouwbare batterijen en USB-opladers van Zensations en bestel ze eenvoudig online in onze webshop.

E-sigaret zonder nicotine

Om alle risico’s te vermijden, kunt u ook refills en e-liquids zonder nicotine kopen. Dit wordt aangegeven met 0 mg/ml nicotine. U bestelt deze eenvoudig online in onze webshop.

E-sigaretten met nicotine zijn schadelijk voor u en voor uw ongeboren kind als u zwanger bent. Nicotine passeert namelijk de placenta. Het beïnvloedt de circulatie en het ademhalingspatroon van de foetus en zou hierdoor voor allerlei complicaties kunnen zorgen. Ook wordt het geven van borstvoeding ontraden wanneer u dampt.

 

Stoppen met Dampen

Bent u zwanger of wilt u zwanger worden en bent u verslaafd aan dampen maar wilt u graag stoppen? U kunt het nicotinegehalte van uw e-sigaret steeds iets verminderen en zo afbouwen tot u uiteindelijk een e-sigaret zonder nicotine gebruikt. U bepaalt zelf het tempo. Vraag altijd uw huisarts om advies wanneer u zwanger bent en wilt stoppen met dampen. Voor vragen over de e-sigaret kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen.

Voor wie zijn e-sigaretten niet bestemd?

Gebruik van de e-sigaret is alleen toegestaan als u ouder bent dan 18 jaar, niet zwanger bent en geen borstvoeding geeft. Gebruik wordt afgeraden als u overgevoelig of allergisch bent voor nicotine of een van de andere bestanddelen, en als u last heeft van een hoge bloeddruk en hartproblemen of een verhoogd risico daarop.

Een elektronische sigaret of e-sigaret is zeer gebruiksvriendelijk. Met behulp van een starterset kunt u direct beginnen met dampen. In deze set vindt u onder andere een batterij en cartridge, de zogenaamde refill. De refill schroeft u eenvoudig op de batterij en uw e-sigaret is klaar voor gebruik. Zo eenvoudig is het!

 

Door lichtjes aan de e-sigaret te zuigen, wordt het verdampingselement in werking gezet, waardoor de vloeistof in de refill verdampt. Hierdoor wordt damp geproduceerd en ervaart u de rijke smaak van onze vullingen. Komt er geen damp meer vrij? Dan is de refill leeg en dient u deze te vervangen door een nieuwe kant-en-klare refill. De Angel e-sigaret vult u zelf bij met e-liquid in de smaak en met het nicotinegehalte dat u wenst. Begint het led lampje van de batterij te knipperen? Dan moet deze opgeladen worden met de bijgeleverde oplader.

Waarschuwingen

Gebruik de e-sigaret niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, overgevoelig of allergisch bent voor nicotine of één van de andere ingrediënten of wanneer u last heeft van een hoge bloeddruk of hartproblemen of een verhoogd risico hierop heeft. Mocht de vloeistof van de refill onverhoopt geknoeid worden op uw huid of kleding, was deze dan met water en zeep. Houd de e-sigaret altijd buiten het bereik van kinderen.

Bij nood: Gif Centrum N.V.I.C.  +31 (0)30 27 488 88  bereikbaar  24 / 7

Uw e-sigaret bestellen

U vindt de verschillende startersets in onze webshop. Ook kant-en-klare refills en e-liquids in meerdere  smaken  kunt u hier bestellen.

Het is raadzaam de e-sigaret niet bloot te stellen aan extreem hoge temperaturen en water.

Verzending van u bestelde producten.

WIJ VERZENDEN MET POSTNL , WE VERSTUREN VOOR 95% ALS BRIEVENBUS POST ZONDER TRACK EN TRACE.  NA AANBIEDEN BIJ POSTNL HEBBEN WIJ GEEN ZICHT MEER OP U BESTELLING. VOOR 16:00 BESTELD WORDT DEZELFDE DAG NOG VERZONDEN.

Overtuigd? Ervaar het zelf!

Bent u overtuigd van de vele voordelen van elektronisch roken? Bestel uw e-sigaret dan  in onze webshop. U vindt hier een ruim aanbod met keuze uit verschillende smaken en nicotinegehaltes. Daarnaast heeft u 30 dagen retourgarantie. Bovendien geven wij de ‘beste prijs garantie’!

Heeft u nog vragen over elektronisch roken of onze producten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord!

Meerdere e- sigaretten en refills nodig

Één van de andere nadelen van een e-sigaret die vaak genoemd worden, is dat u eigenlijk twee e-sigaretten of batterijen tegelijkertijd bij u moet hebben. Wanneer de batterij van de ene e-smoker onverhoopt leeg raakt of aan het opladen is, kunt u direct de andere e- sigaret gebruiken. Daarnaast zijn e-sigaretten vrij verkrijgbaar in Nederland.  De e-sigaret is niet in alle landen verkrijgbaar. Dus als u op vakantie gaat, zult u zelf voor voldoende refills of liquids moeten zorgen.